vineri, 22 ianuarie 2010

De ce laptop?!

Acum cateva ore ma uitam pe Analytics sa vad cam in ce sens merge blogul meu... Numarul de vizitatori zilnici a scazut pentru ca nu prea m-am mai ocupat de blog in ultimul timp, insa nu despre asta vreau sa vorbesc...

Vrand sa vad cum ajung vizitatorii aici, am realizat ca exista si ceva vizitatori care au ajuns prin intermediul motorului de cautare, Google... Bun. Au fost cateva persoane care au cautat: "De ce laptop?", lucru ce mi-a atras atentia.

Am sa incerc sa vorbesc pe baza acestui lucru, insa tin sa mentionez ca nu sunt vreo profesionista in domeniu. Este o parere personala.
In primul rand exprimarea este gresita. Cine a spus ca trebuie sa fie laptop? ("De ce laptop?") Sa inteleg ca este vorba despre un laptop in defavoarea unui sistem desktop? Daca asa este nu trebuie sa fie laptop neaparat, mai ales ca cele doua sunt destul de similare.

Este o chestie ce tine de nevoile fiecarei persoane, o alegere personala! Sunt oameni ce folosesc laptopul sau deskopul doar pentru gaming, altii care fac din el instrumentul indispensabil pentru munca, job... s.a.m.d. Eu am avut si sisteme desktop, iar acum am un laptop. Mi-am dat seama ca pentru mine este mai potrivit....

In alta ordine de idei sunt oameni ce prefera computerele doar pentru faptul ca pot face ce vor din ele: pot schimba componente, carcase etc, poate au nevoie de o placa video mai performanta, dar una de sunet doar acceptabila (stiu ca exemplul meu lasa de dorit), iar altii ce ar vrea sa-l foloseasca pentru scoala, job, calatorii... sau si, si (in acest caz vor achizitiona si un computer desktop si un laptop :D).

Din punct de vedere al pretului, de multe ori, un laptop se intampla sa valoreze mai mult decat asa numitul computer, desi performantele unui astfel de computer sunt, in general... mai mari? Dar... nah! Tind sa cred ca in secolul XXI ideea de portabilitate si accesul la Internet, in aproape orice moment, fara cabluri (wireless) este destul de mult "luata in seama" si ca sunt multi cei carora le surade, dupa cum spun si specialistii... Se pare ca vanzarile de laptop-uri s-au dublat in decursul anului trecut, iar cele de sisteme desktop au continuat sa creasca, intr-adevar, dar cu mai putin...

Concluzia? Inainte de a decide faceti o lista cu nevoile si cerintele voastre, pentru ca intrebarea nu este "De ce laptop?" ci "Ce mi-ar putea oferi mie un laptop si ce mi-ar putea oferi un computer?"

De ce laptop?... Nu cumva... Pentru ca asa vrei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!