luni, 4 ianuarie 2010

O avere periculoasa de Ken Follett


Nu am mai scris pe blog de cateva zile... Astazi a inceput si scoala. Dezamagire totala: am dat lucrare! Dar nu acesta este motivul pentru care scriu articolul.

Cum spuneam, nu am mai scris de cateva zile. Motivul? Acum... nu stiu exact cat timp, mai demult, am inceput sa citesc o carte pe care cu prilejul acestei vacante am "abandonat-o" complet, iar de doua zile ma concentrez asupra sa si iata ca in urma cu o jumatate de ora am terminat-o.

Este una dintre cele mai interesante carti citite de mine, "O avere periculoasa" de Ken Follett. Atat de captivanta incat a fost nevoie de doar maxim 7 "interventii" pentru a termina-o (mentionez ca este o carte cu... peste 600 de pagini, mai exact 633).
Din acest moment Ken Follett urca in topul scriitorilor mei preferati!

Am invatat (daca pot spune asa) multe despre Londra, banci si finante... Probabil acum va minunati de cuvantul pe care i l-am atribuit anterior, "captivanta", insa chiar asa este! Subiectul central sunt banii, averea, banca familiei Pilaster, mai exact, insa povestirea nu este nicidecum concentrata in intregime pe acesta.
Acum mi-as fi dorit sa fi notat undeva pasajele care fac referire la viata din Londra de acum 140 si ceva de ani, pentru a le pune aici, dar nu am facut-o.

Va pot vorbi putin despre desfasurarea actiunii, pot dezvolta, dar nici asta nu am sa fac. De ce ati mai citi daca ati sti dinainte ce se intampla?

Tot ce pot sa fac este sa va recomand cu toata caldura aceasta carte!

Nota: Nu cred ca este potrivita pentru o persoana in cautare de romane siropoase si fraze de filosofi din vreme ce chiar autorul afirma ca "este o lume in care lacomia, hranita de adevarul socant al mortii unui baiat, trebuie oprita, altminteri visurile nu doar ale unui om, ci ale unei natiuni vor fi sortite pieirii".

Nota 2: Pe scurt despre Ken Follett, autorul, gasiti aici.

2 comentarii:

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!