joi, 17 septembrie 2009

Despre negativim

Nu stiu cum vreau sa incep acest articol, sau cum o sa-l termin, stiu doar ca tin cu tot dinadinsul sa va impartasesc si voua un lucru ce chiar m-a impresionat(in sensul bun).


Asa...Acum ceva timp citeam un articol pe "Am blog"(link catre articol) care, cum spuneam, mi s-a parut exceptional, in special tema abordata , dar si felul in care este scris, mi-a placut si structura blogului, originalitatea si diversitatea articolelor.Mi-a placut...mult si chiar vi-l recomand:) (precizez ca nu cunosc autorul/autoarea si nu este niciun fel de "reclama mascata").
Si ca tot vorbeam de originalitate, subiectul articolului este chiar unul pe care nu am vazut sa se puna mare accent, dar dupa parerea mea unul de o mare importanta. "De ce ne place sa fim negativisti?"...Se vorbeste in special despre problema comentariilor negative pe bloguri ce sunt mult mai numeroase decat cele pozitive, despre dorinta si usurinta omului de a aduce o critica, in locului unei 'remarci pozitive",cum spune si autorul, sau poate chiar unei laude.Chiar daca se poate...nu se vrea!Chiar daca se merita...nu se recunoaste!

Eu, personal,as aduce in discutie si ceea ce reprezinta negativismul in viata de zi cu zi.V-ati intrebat vreodata cum ar fi daca l-am da macar putin la o parte?Daca in loc sa spunem"si daca nu voi reusi?" am putea sa spunem "si daca voi reusi?",sau "voi reusi!"?Oamenii chiar sunt "programati" intr-un fel sau altul sa gandeasca negativist sau este vorba de dorinta noastra absurda de "a pune raul inainte"? De a subestima tot ce ne inconjoara...chiar si pe noi? Raspunsul se afla in interiorul fiecaruia...in interiorul tau! Sunt sigura ca atunci cand inima ta si doar ea va gasi adevaratul raspuns va regreta ca nu si-a pus intrebarea aceasta mai de mult.

Si acum chiar daca ocolim putin subiectul principal,as vrea sa mai spun ceva,sa mai pun o intrebare mai exact...Oare la acest gen de gandire contribuie si criticile?Oare?...Vrei un sfat?Chiar daca nu-l vrei o sa ti-l dau.Poate,totusi te va ajuta.Incearca sa iei toate criticile ca unele constructive...idei ce te ajuta sa fii mai bun.Si...renunta la a mai critica ci spune partea buna a lucrurilor(desi uneori o critica ajuta mult,si nu,nu ma contrazic pentru ca este vorba de una din acele critici spuse cu cap nu doar de dragul de a nu fi de acord...cel putin pe mine).Stiti vorba aceea: "Ce tie nu-ti place,altuia nu-i face!":)

SUNT DE ACORD! Tu esti?

2 comentarii:

  1. Multumesc pentru aprecieri :)

    Da, ai dreptate, oamenii ar trebui sa aiba mai des ganduri pozitive. De obicei e mai usor sa atingi un obiectiv atunci cand esti concentrat asupra lui, decat atunci cand incerci a pui raul in fata.

    Negativismul ne afecteaza si pe noi si pe cei din jurul nostru :)

    RăspundețiȘtergere

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!