miercuri, 7 octombrie 2009

Cati de multi tineri stiu ce inseamna un "blog"?


Ce am avut in minte cand m-am gandit sa scriu acest articol? De la ce a pornit totul? Pai sa vedem...

In momentul in care ma batea gandul sa-mi fac blogul de fata, "Dizy Blog", nu stiam ce inseamna exact notiunea de "blog".Cum era si normal am inceput sa ma interesez.Am dat peste notiuni noi ca de exemplu: blogosfera, blogroll, post(articol)...blogger.Ei,aici treaba era si mai complicata.Blogger?Am aflat.Persoana care scria pe un blog, usor, insa nu era normal sa existe anumiti bloggeri mai cunoscuti decat altii, daca tot "este la moda" sa ai un blog si toata lumea(exagerez,stiu) are? Am inceput usor, usor sa-mi dau seama despre ce era vorba, cum banuiam existau asa numitii "cei mai buni/influenti bloggeri din Romania". Am inceput prin a afla de: zoso, visurat, blogatu, manafu, dojo s.a.m.d.

Deci, stiam oarecum in ce ma bag si...imi placea! Totul bine pana aici.Cu cat cunostintele mele despre blogosfera romaneasca, despre ce insemna un blog in adevaratul sens al cuvantului, se imbogateau cu atat apareau mai multe intrebari care ma macinau. Eu, aflasem, dar cati stiau macar jumatate din ce aflasem eu? Cati tineri stiu ce insemna un "blog"? Cati au auzit expresia de "cei mai influenti bloggeri din Romania"? De ce ma intereseaza in mod special "tinerii"? Pentru ca si eu sunt unul din ei.

Lucrurile nu puteau ramane asa, in consecinta am decis sa aflu raspunsurile la aceste intrebari chiar de la cei vizati. Si iata unele dintre raspunsuri:

Nicoleta, 11 ani:
"Cred ca un blog este un site care te informeaza in legatura cu anumite lucruri.Da.Ma intereseaza ce este legat de acest domeniu,chiar citesc un blog.Sincer, nu stiu mai nimic despre bloggerii/cei mai mari bloggeri din Romania."


Marius, 13 ani:
"Nu stiu...Am citit undeva ca cel mai mare blogger este "zoso"."


Raluca, 16 ani:
"Citesti vreun blog? -> E singura intrebare la care pot sa-ti raspund.Citesc."

Ioana, 17 ani:
"Citesc bloguri si chiar am si eu unul, pe care nu am mai scris de foarte mult timp ce-i drept.Despre bloggeri nu m-a interesat sa aflu mare lucru...Cred ca tocmai din cauza asta nu am avut succes cu blogul.Sau sa fi fost altceva de vina?"

Adrian, 20 ani:
"Mi-e leneee."(trageti voi concluzile).


In definitiv: tinerii din Romania sunt informati gresit despre acest fenomen, sa-i spunem, dar se pare ca majoritatea citesc cel putin un blog, ceea ce este un lucru bun.

Acum, pentru a rezolva problema(oarecum), promit in viitor un articol cu privire la lucrurile discutate de mine mai sus.

Pana atunci: Sa ne mai informam fratilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!