duminică, 25 octombrie 2009

Email gratuit vs. email platit

La fel ca si Internetul, originea e-mail-ului ramane in continuare necunoscuta. Ceea ce stim este ca primul mesaj a fost trimis de Ray Tomlinson, un programator american, eveniment ce, evident, a contribuit la evolutia impresionanta a Internetului.

Mai apoi, numarul celor ce utilizau acest serviciu urma sa creasca considerabil, ajungand acum sa fie cunoscut in intreaga lume, deci inevitabil trebuiau sa apara si noi modalitati de perfectionare a acestuia, noi libertati de a alege. Astfel, au aparut serviciile de email gratuite, ca de exemplu Yahoo, Gmail, AIM, MSN s.a.m.d, iar mai apoi, cele de email platite, amintit aici fiind Hosted AXIGEN.
In definitiv, de unde alege avem, acum mai greu este ce alegem? deoarece cu cat variantele sunt mai multe, cu atat alegerea este una mai grea. Care ar fi criteriile de selctare?

Nu stiu care ar fi din punctul vostru de vedere, dar pe mine ma intereseaza in primul rand:
- securitatea;
- spatiul;
- rapditatea.
In cateva cuvinte, lucrurile esentiale.

Acum...Securitatea. Dupa cum ne putem da seama securitate in adevaratul sens al cuvantului nu ar putea fi in niciun caz mai bine asigurata de serviciile de email gratuit, in comparatie cu cel platit, vorbind. De ce? Simplu! Pentru ca platim pentru ea...

Spatiul. Ei, aici am putea vorbi despre un plus adus serviciilor de email gratuit, pentru ca nu o sa trebuiasca sa platim nu-stiu-ce suma pentru un anumit spatiu si alta suma mai mare pentru un alt spatiu, mai mare si el bineinteles. Mai exact este vorba despre un spatiu limitat pentru care trebuie sa platesti, pe cand la email-ul gratuit vei avea poate tot un spatiu limitat, dar, evident, free.

Rapiditatea. De multe ori (sa nu spun "de prea multe ori") se intampla ca un email gratuit sa aiba probleme la capitolul acesta, fiind lucru ce ma deranjeaza cel mai tare, in schimb un email platit, mai putin...

Concluzia? Eu sunt un om mic, cu nevoi mici, deci consider ca un email gratuit este este foarte bun pentru mine, deocamdata, dar odata cu cresterea de care evident o sa am parte, la propriu, dar si la figurat, vor creste si nevoile mele, deci va veni o vreme cand voi considera ca am nevoie de un email platit. Si, ce poate fi mai potrivit decat Hosted AXIGEN? Unul din putinele servicii de email platit ce ofera:
* colaborare eficienta si usor de gestionat intre membrii echipei ;
* comunicare continua;
* scaderea costurilor de intretinere;
* gestionare usoara a conturilor;
* costuri actualizate in raport de consum;
* 99.9% uptime garantat;
* back-up complet pentru toate fisierele stocate;
* securizare maxima a informatiei prin firewall, antivirus si filtru anti-spam;
* flexibilitate in alocarea spatiului pe disk;
* serviciu de suport tehnic 24/7/365;
* activare gratuita;

Ce-ti mai poti dori?!

Acum, tin sa precizez ca acest articol este scrie pentru PCNews.

3 comentarii:

  1. Trebuie sa recunosc ca am aflat niste chestii noi din articolul asta :D
    Felicitari si bafta in continuare! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm, ce bloggerita talentata esti, iar eu pana de curand, nici nu stiam de tine...
    Felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!