miercuri, 18 noiembrie 2009

Ce laptop as alege si de ce...



Am fost intrebata ce laptop as alege dintre Dell, Toshiba, HP, Sony, Acer, Asus si altele. Mai exact care s-ar potrivi cel mai bine cerintelor mele.

Uf! Greu dom`le! De ce as alege eu unul din ele si nu le-as alege pe celelalte...?
As putea incepe prin a lua in calcul cerintele mele in materie de laptopuri, dar cum nu m-am gandit niciodata ca as avea nevoie de ceva anume nu ma ajuta prea mult. Apoi, experienta mea cu fiecare dintre ele, dar nu m-ar ajuta prea mult nici ea. Am un Dell, iar prin mana, daca as putea spune asa, pana acum mi-au trecut doar laptopuri semnate Dell. Si un Laptop Toshiba parca. Si nu, nu pentru ca eu consider ca au ceva special, ca mi se potrivesc de minune (intr-adevar nici nu m-au dezamagit). Asa a fost sa fie.

As fi tentata sa spun ca aleg Laptop Dell, insa il am in fata, imi misc degetele pe tastatura, mai imping din cand in cand mufa incarcatorului care se pare ca astazi este hotarata sa nu stea la locul sau, simt caldura emanata de el...ma duce pentru o clipa cu gandul la o soba incinsa si... stiu ca vreau mai mult! Dell cade.

Acum, Toshiba mi se par laptopuri extrem de bune cu un raport excelent calitate-pret, dar de cand un prieten mi-a spus despre un laptop Toshiba "Acum o luna mi-a murit in brate"... mi-am luat gandul! Stiu ca difera de la laptop la laptop... insa nu. Toshiba cade.

Despre Laptop Acer nu am auzit nimic niciodata. Nici nu stiam ca exista... Adevarul e ca nu ma pricep si nici nu m-a prea interesat. Acer cade.

Laptop HP. Auzisem doar lucruri bune despre aceasta marca, dar inainte sa sa-mi dau eu cu parerea, tinand cont ca nu am avut placerea sa tin nicio astfel de bijuterie in brate, trebuia sa ma mai interesez. L-am intrebat pe Marian. Stiti voi, prietenul meu pasionat de asa ceva...:
"- Marian, ce parere ai despre laptopurile HP?
- Eu chiar am un laptop HP. Ce pot sa spun l-am luat pentru ca mi-a placut si intradevar are calitatile lui. Am instalat Vista pe el si totul era ok pana la verificarea temperaturii, insa cu surprindere am constatat ca, din start porneste cu temperaturi de peste 50 grade C la procesor si tinde spre 60-70 unde se stabilizeaza. Am testat si un joc pe el si dupa cum era de asteptat procesorul si placa video au sarit in sus cu 10 grade. Chiar daca viteza cooler-ului creste in functie de temperatura (in trepte) parca nu e de ajuns. Problema prafului nu se pune pentru ca era curat (era nou, ce naiba!).
OK, aici nu am generalizat, dar totusi...".
Si totusi... inca am o parere bune despre aceste laptopuri, dar ca si Dell-ul, din ceea ce s-ar putea numi "cel mai bun dupa parerea mea" HP cade.

Laptop Sony. Nu pot numi preferata nici o firma despre care nu stiu mare lucru (in materie de laptopuri) si nu imi amintesc sa fi avut vreodata ocazia sa butonez un astfel de laptop.Apreciez Sony in materie de...altceva. Deci, Sony cade.

In final, desi m-ar fi tentat un Dell, un Toshiba, un HP am mai ramas cu Laptop ASUS si pot spune ca nu am auzit de la niciun prieten ca s-ar incalzi prea tare sau ca "i-a murit in brate". Nici ca nu am auzit niciodata de el... Chiar este marca despre care stiu cele mai multe chestii. Poate pentru faptul ca am avut ocazia sa scriu despre el, dar sigur ca mai devreme sau mai tarziu as fi aflat...
Ma bucur ca pot spune ferma in decizia mea: "EU AS ALEGE ASUS!" fara a vorbi in necunostiinta de cauza. De ce? Pai... de cine este produs primul laptop cu design termal IceCool ce rămâne rece chiar si după ore lungi de utilizare intensiva? Unde gasim primul laptop din Romania cu procesor i7 si placa video NVIDIA GTX 260M cu 1GB VRAM sau pe cel cu o autonomie de 12 ore?
Eu le gasesc la ASUS!

Am increderea ca odata si odata ASUS va fi firma recunoscuta ca "cea mai buna"! Eu am recunoscut-o deja...!

Articol scris pentru concursul SuperBlog gazduit de PCNews.

7 comentarii:

  1. Pai, interesant articolul, daca as fi in locul lor, ti-as da punctaj mare, pentru ca esti sincera.

    RăspundețiȘtergere
  2. Offtopic, eu mi-am ales Seashell-ul, ca deh era exact ceea ce-mi trebuia mie, n-am mintit deloc, si a doua zi apare proba de la asus, sa descriem seashell-ull. That was..... weird!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Iulia Mihai: Mersi! :D

    Noroc au unii dom`le...!

    RăspundețiȘtergere
  4. De acord cu tine...Dell am si eu, in general ok, dar cand imi sunt mainile reci trebuie doar sa incep sa tastez ca emana o caldura...

    RăspundețiȘtergere
  5. @ FELICIA: Exact! Este unul din dezavantajele laptopurilor de la Dell...

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar ca nu stiam asta despre Dell, bine ca am aflat. Despre Toshiba stiam ca sunt mai slabuti asa, dar Dell...oricum, felicitari pentru articol!
    @Iulia Mihai: That was really weird!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Tony: Da, Dell pot fi laptopuri foarte bune, insa au si ele defectele lor.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!