duminică, 29 noiembrie 2009

O spune un copil !

Dragii mei, proba cu numarul 36 sponsorizata de Hostway din cadrul concursului SuperBlog, gazduit de PCNews, imi cere de aceasta data un raspuns, o completare la: "In 2010 eu o sa fac lumea mai buna prin...".

Trebuie sa recunosc, usor dezamagita de mine, ca nu m-am gandit niciodata la acest lucru... Nu m-am gandit niciodata cum as putea eu, ca persoana, ca simplu om sa fac lumea mai buna in general, dar este o intrebare care ma duce cu gandul la trecut totusi... O sa incerc sa ma intorc acolo. In urma cu aproape 4 ani, sfarsit de clasa a V-a. Doamna diriginta, o persoana pe care chiar daca am avut-o alaturi timp de doar un an, nu o voi uita o viata... o fiinta extraordinara, cu putina experienta la cei 23-24 de ani ai dansei, dar care a reprezentat si reprezinta inca pentru mine intruchiparea bunatatii, a tandretei, a intelegerii, ne-a dat ca "tema" crearea "unei scrisori pentru copilul de clasa a VIII-a" cum ii placea acesteia sa o numeasca. Trebuia sa vorbim despre planuri de viitor, despre cum ne vedem noi peste 4 ani. Am pastrat scrisoarea, iar la sfarsit de clasa a VIII-a o voi deschide. Atunci se fac 4 ani. Este de mentionat ca vorbim despre 2010... Nu imi mai amintesc mare lucru din ce am scris, insa unele dintre cuvintele pe care nu puteam sa le uit nicicand au fost "Voi fi mai buna!"...

Am auzit multe pareri in legatura cu acest subiect: "in 2010 voi face, voi incerca, voi demonstra, va fi mai bine, am sa reusesc" pana si "cu totii vom fi mai buni", dar nu mi-a fost dat sa aud: "Eu voi mai bun(a)!" Da! Eu voi fi mai buna! Pentru ca intotdeauna se va gasi loc de mai bine... Cum as putea eu sa am pretentia ca lumea in care traiesc sa fie mai buna, daca eu nu sunt? Cum as putea sa-i condamn pe cei de langa mine ca nu sunt mai buni... daca nici eu nu sunt? Cum as putea sa vreau mai bine si mai bine pentru noi toti, pentru mine, cand eu nu ma ridic la inaltimea asemenelor cerinte? Cum?


Imi pare rau ca eu nu pot spune cuvinte mari, imi pare rau ca nu pot spune "voi planta un pom". O pot spune, dar nu voi face! Poate pentru ca nu sunt atat de... nobila. Imi pare rau ca nu pot spune "voi ajuta oamenii nevoiasi". O pot spune, as putea sa o fac, dar nu stiu ce va urma. Poate ca nu am un suflet atat de bun, sau am, nici asta nu pot spune... Imi pare rau pana si pentru faptul ca eu sunt atat de realista. Mi-ar placea sa spun ca totul va fii bine...
Imi pare rau, mai ales, deoarece voi ganditi acum ca "voi lasa totul in mana sortii, ca pana la urma adevarul e ca nu stiu ce sa fac". Nu este asa!
Am incredere in cei de langa mine! Daca eu voi fi mai buna pentru mine, de ce nu ar incerca si cel de langa mine sa fie mai bun pentru el? De ce nu ar vrea sa fie si cel de langa el mai bun pentru dansul? Daca toti vom fi mai buni pentru ...noi, oare nu vom fi mai buni pentru "lume"?

Eu voi fi mai buna! In 2010, in 2011, in 2012 si pana cand imi va fi dat! O spune un copil (da, un copil) de 13 ani...

5 comentarii:

  1. M-ai atins la corason cu ultima propozitie :)
    13 ani... multi inainte, kido :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Fraza cu pomul imi era adresata mie? Pentru ca eu deja am in plan unde am sa plantez vreo 2 braduti... :(

    RăspundețiȘtergere
  3. @Iulia Mihai: Ma bucur sa aud asta! Multumesc la fel!

    @Lexa Verzes: Nicidecum! :))... Am spus-o pentru ca este ceva... "la moda" in vremurile noastre (nu neaparat ca activitate, dar ca zicala).

    RăspundețiȘtergere
  4. @e-Lari: Inteleg... Si eu am intalnit persoane care vorbesc mult si raman doar cu vorbele. Conteaza enorm sa ne schimbam noi, putintel macar, sa incercam sa fim mai deschisi, mai intelegatori. Exact cum ai spus si tu. ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Lexa Verzes: Ma bucur! Nu as fi vrut sa ramai cu o parere gresita...

    Asa este!

    RăspundețiȘtergere

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!