joi, 5 noiembrie 2009

Un salt al tehnologiei


Dna director a scolii "I.C. Petrescu", Tudosescu Cristina:
"Dragi elevi si profesori, deasemenea, cu ocazia acestei zi, tin sa va informez in legatura cu o noua initiativa a scolii noastre, in colaborare cu primarul comunei Stalpeni, Ion Popa si inca un sponsor, care va fi dezvaluit, imediat dupa ce vedem despre ce este vorba..."
Un elev mai glumet, se aude din spate: "Hahahaha... alta?" Toti ceilalti elevi de langa el izbucnesc in ras. Domnii profesori incearca sa faca abstractie de acest moment si se continua... "Cum spuneam. Este vorba de o noua initiativa, ce va asigur ca o sa va placa. O data cu trecerea anilor, s-au inregistrat importante cresteri in toate domeniile am putea spune. O data cu trecerea anilor, oamenii au evoluat... noi am evoluat! Ei bine, aceasta evolutie, a facut evident, ca lucrurile care depinde de cunostiintele noastre, sa se schimbe si ele. Astfel, tehnologia, unul din aceste lucruri, a avut parte de importante salturi, ajungandu-se la ceea ce este astazi. Ce este astazi? Dupa parerea noastra, o perioada de varf a tot ceea ce tine de aceasta tehnologie.
De exemplu, Robert, dupa cum vad dai semne ca nu prea esti intersat de fenomenul despre care vorbim (baiatul nu avusese stare niciun moment), asa ca... mai bine, spune-ne tu: Daca ai avea un eseu de facut de unde ai prefera sa te documentezi? Dintr-o carte? Sau de pe internet?" Usor rusinat, raspunde: De pe internet. " Evident, spuse dna directoare, care, era si profesoara de limba romana. Nu spun ca o carte nu ne poate ajuta, nicidecum, pentru ca <>, spun doar ca, uneori, ne este mai la indemana internetul, chiar daca cartea ne-a fost de mare folos atunci cand inca nu auzisem de acest <>, impropriu spus. Acum, sa vedem, Maria, dupa ce te-ai documenta in privinta eseului pe care il ai de facut, ai prefera sa-l scrii de mana, sau la computer?" La computer! Striga Maria, foarte mandra de raspunsul sau. " Banuiam! Spuse profesoara cu zambetul pe buze.

Deci... va intrebati despre ce este vorba. Asa-i?" Daaaaa! Se aud elevii in cor. Deja se putea observa interesul acestora pentru ceea ce se vorbea, pana si la cei mai <> dintre elevi. "Ei bine, este vorba de o Olimpiada la Informatica. In scoala noastra s-au organizat mai multe olimpiade de: limba romana, matematica, engleza, franceza, geografie s.a.m.d si ne-am gandit << De ce nu s-ar
organiza si una de informatica, avand in vedere ca sigur v-ati descurca?>>" Pe fetele copiilor deja se putea observa o urma de dezamagire, dar inainte ca cineva sa spuna ceva, dna director o ia inainte: "Si asta nu este tot!" Zambetele incepeau parca sa reapara... " Nu va fi o olimpiada obisnuita si plus de asta se vor da premii. Adica, olimpiada consta intr-o ora deschisa la care pot participa cei interesati, se va discuta pe tema: "Importanta computerului in viata mea", iar cele mai interesante argumente vor fi premiate de catre juriu. Premile sunt..." Tensiunea devenea din ce in ce mai apasatoare... "3 procesoare de ultima generatie oferite de AMD! Si anume:

AMD Athlon™ 64 X2 775:
Image and video hosting by TinyPic

AMD Phenom™ II X3 740:
Image and video hosting by TinyPic

AMD Phenom™ II X4 820:
Image and video hosting by TinyPic"

Elevii se ridicara in picioare...
In momentul urmator se auzi unul dintre profesori:
"Daca nu as fi vazut fetele astea, as fi trait degeaba..."

Liniste...

Acum, tin sa precizez ca acest articol este scris pentru PCNews.

4 comentarii:

  1. "Colturile gurii celor prezenti incepeau sa se ridice... "
    Chestia asta rocks socks :))

    Bunicel articolul ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Iulia Mihai: :-?
    Asa este!
    Corectat! :D

    Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  3. AMD Phenom™ II X4 820: ce mai procesor!
    Cand o sa organizezi un asemenea concurs (pe bune), o sa particip si eu :))
    Hmmm, ce mai procesor dom'le!

    RăspundețiȘtergere

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!