marți, 8 decembrie 2009

Cat de spatios poate fi un Yaris?


...In primul rand: Ce este Yaris? Asta ma duce cu gandul la o discutie de pe forumul softpedia. Adica (citez): Se ia una bucata de fier ,se da cu ciocanul in ea in Franta sub atenta supraveghere a unor japonezi si astfel iese minunatie de masina.
Se alege motorizarea , in cazul de fata 1,4 L D-4D , mai precis un diesel elegant de 90 CP. Si ca totul sa fie mai confortabil alegem si echiparea de top, adica:
Siguranta : ABS+EBD+BA , airbag sofer + pasager, airbaguri laterale, airbaguri cortina + airbag genunchi sofer (in total 9 bucati), sistem ISOFIX , imobilizare motor, indicator de avertizare sonora pentru necuplarea centurilor sofer+pasager , inchidere centralizata cu telecomanda, la care se adauga una bucata alarma si set covorase primite cadou de la dealer
(eventual).
Pe scurt: Masina produsa de Toyota de clasa mica.

Eh bine, acum vine intrebarea: "Cat de spatioasa poate fi o masina de clasa mica?" Eu pot sa garantez ca foarte spatioasa, sau cel putin ...suficient! Si pentru ca nu este "etic" sa fac afirmatii fara sa am cu ce sa le sustin, va propun un exercitiu de imaginatie:

Planuiesti o excursie/calatorie/vacanta cu familia: sotia si cei 4 copii. Ai un Toyota Yaris. Evident, ai cumparat-o prin programul Toyota Optimo... Altfel de unde ai fi avut bani de excursie?...Pe o vreme ca asta...E criza domn`le, criza! Asaaa...cum spuneam, vrei sa pleci. Nu mergi la un hotel de 7 stele(nici macar 5) ci la o cabana, asa ca ai nevoie de provizii. Mergi la hypermaket. Te gandesti ca ar fi extrem de bine sa-ti faci si cumparaturile pentru sarbatori. Esti sceptic ca vor incapea toate in noua ta masina (am uitat sa mentionez ca este ca scoasa din cutie...nu?), dar risti, cu gandul ca poate nu vei cumpara atat de multe... Apoi intri rapid in ritm cu ceilalti, iar spre sfarsit iti dai seama ca ai cumparat mai multe decat iti imaginai. Esti cam stresat... Vor incapea in eleganta ta masina sau va trebui sa-ti trimiti copii acasa pe jos? Pentru ca la ce bijuterie este nu ai de gand sa o obosesti prea tare. Nici nu o sa fie nevoie! Incap perfect! Iar ca o dovada, Tony afirma in articolul sau (sper sa nu se supere ca il citez fara sa-i cer aprobarea) ca: "incape o baza de 5-6 baxuri de suc, iar daca faci o piramida, sa zicem ca intra vreo 10". Si nu stiu ce ai fi putut cumpara mai mult de atat (mai dens). OK. Toate bune! Ajungi acasa peste masura de multumit. Ti-a incaput tot ce ai cumparat, inclusiv sotia si cei 4 copii (pot intra foarte lejer 5 adulti)! Acum ai totul pregatit. Maine dimineata pleci.

Stii... eu chiar regret ca nu ai putut inchide un ochi toata noaptea gandindu-te ce vei face cu bagajele care in mod sigur nu vor incapea. De ce ti-oi fi cumparat o astfel de masina? (probabil ca iti spui). Nu ai invatat nimic pana acum! Incap, incap! Stiu te uiti la masina aia asa micuta si eleganta si firava... si nu poti sa-ti dai seama cum de sunt toate acolo! Dar sunt!
Pleci. Pe drum esti impresionat. Merge atat de bine, drumurile par parca mai scurte, iar consumul...minim. In plus, ofera atata libertate de miscare. Nu-mi spune. Stiu! Nu te asteptai.
O singura problema ai. Cum -cenzura- s-au ocupat toate locurile de parcare cand aici, in mod obisnuit, nu prea venea nimeni? I-or fi afectat si pe ei criza... Ma rog. Important este ca dupa mult timp de cautari ai gasit un loc micut liber. Nu o fi prea ...micut? Pare imposibil, dar incearca. Curaj! Hai! Stiu ca nu-ti permiti sa ai "curaj" cu o masina ca aceasta, dar incearca... Uraaa! A intrat si sta perfect acolo! Cum poate sa aiba doua calitati total opuse? Spatios, dar in acelasi timp atat de mic incat se poate strecura prin cele mai inguste locuri.

Acum probabil stii de ce ai cumparat Toyota Yaris.

Si voi stiti probabil ca aveam foarte mare dreptate. Mai ales ca intamplarea de mai sus este doar un exemplu... Un Yaris este capabil sa va ofera tot ce aveti nevoie, in orice context. Ce anume, mai mult de atat, ati putea cere de la o masina? Nu stiu voi, dar pentru mine este... mai mult decat suficient.

Atat de spatios este un Yaris! Si nu numai (spatios).

Articol scris pentru concursul SuperBlog, gazduit de PCNews, proba sponsorizata de Toyota.

3 comentarii:

  1. offtopic: Nu te teme ca nu ma supar chiar deloc ;).
    ontopic: Ai realizat un exercitiu de imaginatie minunat, iar oximoronul "spatios-ingust" de la final a fost de-a dreptul genial!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Tony: Ma bucur mult. :D

    Multumesc! Am incercat... :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Exercitiul de imaginatie este adesea realitate. Iar aspectul subliniat de tine spatios insa atat de mic este atuul Yarisului...

    RăspundețiȘtergere

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!