
"Cartea tine cont, pe cat se poate, de dieta secolului XXI, si este impartita in patru capitole, fiecarui capitol corespunzandu-i un anotimp. Ineditul acestei carti consta in prezentarea preparatelor (aproape fiecare preparat va fi insotit de cate o fotografie) si in faptul ca voi propune, la sfarsitul fiecarui capitol, cateva liste de meniu pentru evenimentele care se sarbatoresc in perioada respectiva", ne spune marele bucatar care mai tine sa precizeze ca "Este pigmentata (cartea) cu diferite comentarii referitoare la originea preparatelor si cu amintiri din cariera mea de bucatar. «Materiile prime» vor fi influentate de sezon si vor fi specifice pietei noastre, fara fite «high class»".
Cu siguranta aceasta carte vine ca o mana cereasca pentru toti bucatarii... amatori sau nu!
Sarcina mea este aceea de a-i propune lui Horia Virlan o reteta proprie si in ciuda faptului ca nu stiu cat de apreciata va fi initiativa mea ii voi propune (un fel de "cuvant inainte" pentru o astfel de carte):
MENIU PENTRU FIECARE ZI
Doua lingurinte de rabdare,
O ceasca de bunatate,
Patru lingurite de amabilitate
Si un pic de speranta...
O doza de credinta,
Adaugati ingaduinta,
Putina prudenta,
Cateva fire de simpatie,
Un manunchi din acea planta rara
Care se numeste omenie,
Condimentati totul cu bun simt,
Lasati sa coaca la foc mic
Si veti avea:
O ZI BUNA!
Da, avem un punctaj de 100 de puncte chiar aici domnilor sponsori! :D
RăspundețiȘtergere@Tony: Sa dea Dumnezeu! :D
RăspundețiȘtergere