sâmbătă, 5 decembrie 2009

Aion: The Great Discovery


Aion! Aion, lansat in Romania simultan cu restul Europei, pe 25 septembrie 2009, este un fantasy MMORPG oferit de compania NCsoft. In Aion, jucatorii sunt impartiti in doua tabere: The Chosen (ingeri) si The Fallen (demoni). Tower of Eternity este o poarta catre Abyss si functioneaza si ca portal intre dimensiuni. Povestea jocului incepe atunci cand Dragonii din Abyss sunt treziti la viata si cauta razbunare impotriva ambelor lumi. De aici porneste un conflict de proportii epice, iar jucatorul face primii pasi inspre salvarea lumii careia ii apartine. Acesta este distribuit in Romania de TNT Games, care este si sponsorul probei cu numar 40 din cadrul concursului SuperBlog, gazduit de PCNews, pentru care de altfel scriu acest articol. Sarcina mea este aceea de a-mi imagina (si de a scris implicit) urmatoarea poveste Aion, Aion II.

Sa vedem... In primul rand nu s-ar numi Aion II, ci "Aion: The Great Discovery" din pricina intorsaturilor pe care aceasta a doua parte le va lua.

Totul va incepe prin lupte ale Dragonilor cu fiecare din cele doua tabere: The Chosen si The Fallen. The Fallen isi dau seama ca nu pot lupta impotriva Dragonilor, care sunt foarte multi in comparatie cu ei, mai ales acum dupa ce au pierdut din oameni, dar nu au de gand sa se alieze cu The Chosen, care i-ar tragea in jos garantat, pentru ca nu sunt atat de puternici (gandeau ei). Acestia, The Chosen, bazandu-se mult mai mult pe latura spirituala, decid ca este in zadar sa incerce ceva pe calea armelor si elaboreaza o oarecare strategie. Afla de la un batran, pe care il credeau cu totii nebun inainte de asta, ca puterile Dragonilor se intensifica odata cu moartea fiecarui component al oricareia din tabere. Decid sa nu iasa deocamdata in fata, dar pentru a pastra un oarecare echilibru nici The Fallen nu se puteau lupta. Erau constienti ca daca le vor spune ii vor ajuta, dar s-ar fi ajutat si pe ei. Decid sa le spuna. "Discutia" incepe cu o lupta, dar The Chosen isi dau seama ca gresesc. Incerca sa opreasca totul, iar in final reusesc sa vorbeasca cu tabara inamica. Acestora li se pare foarte relevant, acum inteleg mult mai multe. Nu se vor lupta nici ei prea curand.

In cele ce urmeaza, The Chosen realizeaza ca singura lor sansa este batranul, care parea sa stie mult mai multe. Il cauta... dar surpriza! Batranul a disparut, iar singurii care il puteau lua erau Dragonii! Trebuiau sa ajunga la el! Insa nu ar fi reusit singuri. Decid sa se alieze cu The Fallen, care, intelegand gravitatea situatiei sunt de acord sa faca un compromis. Acum cele doua tabere pleaca in cautarea batranului. In cautarea a ceea ce s-ar fi putut numi salvarea lor. Incep o serie de lupte cu "Dragonii interemediari" si cu altii care nu erau atat de puternici. Odata ajunsi in Abyss, decid ca este mai bine sa se furiseze, decat sa lupte cu Dragonii stiind ca oricum vor pierde. Reusesc, ca printr-o minune sa ajunga in locul unde era tinut batranul. Totul urma sa ia o alta intorsatura. Cele doua tabere, acum aliate, afla de la acesta ca nu de Dragoni trebuie sa se fereasca si nici nu trebuie sa lupte cu ei, ci cu ceva... mult mai mare! Cu ceva... colosal! Chiar cu cel ce a inviat Dragoni! Cu Abicus! Abicus, fratele cel rau al batranului. Pentru a lupta cu el, trebuiau sa ajunga la acesta. Cum? Nici batranul nu stia... Singurul ce stia era Oracolul! Un suflet aflat intr-un glob de sticla. De la el ar fi aflat nu numai cum sa ajunga la Abicus ci si cum sa-l invinga. Abicus avea o slabiciune.

Singura problema era ca, pentru a fi ajutati de Oracol in primul rand trebuiau sa-l elibereze, iar acesta era pazit de forte ...nu puternice neaparat, dar cum nu aveau sa mai vada vreodata. Batranul nu apuca sa le explice in detaliu. Dragonii ii descoperi! The Fallen si The Chosen reusesc sa scape, batranul este ucis.


De ceea ce urma trebuiau sa se fereasca! Ce urma? Luni, chiar ani de lupte, de razboaie. Batranul avusese dreptate... Trebuiau sa se lupte cu ceea ce nu vedeau! Cu umbre, cu suflete! Mor multi, foarte multi, dar in cele din urma The Fallen si The Chosen inving! Oracolul este pentru ei acum! Iar ceea ce va urma vedem in... Aion III (care ar purta deasemenea alt nume). Pe scurt: The Chosen ii tradeaza pe The Fallen. Slabiciunea lui Abicus despre care vorbea batranul o reprezinta... fiica sa, Bendis, fara care cele doua trupe nu ar fi putut face nimic. Urmeaza o alta serie de razboaie, lupte, batalii. Invingatori ies The Chosen.

PS: Fiica lui Abicus, Bendis, se indragosteste de unul din componentii taberei The Chosen, cu care de altfel si ramane!

Un comentariu:

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!