luni, 14 decembrie 2009

Invazie de pasari

Era o zi ca oricare alta... Ma plimbam prin minunatul oras Pitesti. Un oras populat tot timpul. Pe fiecare straduta, pe la fiecare colt vezi oameni vorbind, copii jucandu-se, masini clansonand... ce sa mai... agitatie totala!

Ei bine, pentru prima data ajung pe o straduta usor necunoscuta mie care parea... pustie. Dar de ce tinand cont ca in jur se aflau blocuri, putin mai departe se gasea un hypermarket? Mai mult decat straniu...
Privesc in stanga, privesc in dreapta... nimic. Aud un zgomot, incerc sa-mi dau seama de unde vine, insa nu reusesc pentru ca se opreste brusc. Stau in loc, iar peste cateva clipe aud acelasi zgomot mai puternic de aceasta data. Ca si cum ar fi fost facut de mai multi “ceva”... Ma sperii putin si din instinct privesc... in sus. Prima reactie: “WOW”! Un stol format din sute de... "ceva" zbura desupra acelei parti a orasului. "Sa fie pasari? Cum am vazut la TV ca se intampla in Roma?" m-am intrebat... Dar nu. Scoteau zgomote ciudate si aveau un zbor atat de ordonat incat ma nelinisteau ... in plus de ce nu era nimeni acolo? Ce puteam sa fac? Sa plec uitand ceea ce am vazut? Ar fi fost cel mai bine, dar oricine ma cunoaste ar fi stiut ca nu o sa o fac.

Ma asez pe o banca. Trebuie sa fac ceva sa ma conving ca nu sunt periculoase, sau... ca sunt. Ce sa fac... ce sa fac... Stiu! Da! Stiu! In clipa urmatoare imi deschid rucsacul si... ce gasesc? A dat norocul pentru mine! EeePC 1101HA SeaShell... Va intrebati cum de aveam un laptop in rucsac? Simplu. Il iau cu mine cam peste tot. Si acum il am! Vrei sa vezi? Bineee...
Dar de ce el si nu altul? Pentru ca este extrem de uşor şi cu dimensiuni delicate, iar autonomia sa poate merge pana la 9,5 ore, deci stiu ca nu ma va lasa in momentele cele mai importante. Evident, nu ma va lasa nici acum... Il deschid, am si modemul la mine pentru ca unde pot gasi orice informatie caut daca nu pe internet?

OK... In timp ce stolul de pasari zbura tot atat de ordonat deasupra mea incerc sa surprind una... Negre, ca un fel de lilieci, dar liliecii nu zboara in toiul zilei. Cu o dunga relativ subtire pe mijlocul capului, rosie. Sa vedem... Search... Nimic? Cum ma gandeam, nu exista asa ceva sau cel putin nu ar trebui sa existe. Dar nu ma dau batuta, iar in cele din urma gasesc o declaratie a unui simplu om cum ca ar exista asa ceva si ar fi un fel de combinatie intre liliac si un animal cu o denumireee... pe care nu mi-o mai amintesc, insa nu puteam uita "ataca oamenii, desfigurandu-i". Se pare ca la acel moment nimeni nu l-a crezut, dar eu... cum sa nu il cred cand le vad?! Sunt in fata mea si pot sa ma atace oricand. Ei bine, cu ajutorul micului EeePC 1101HA SeaShell de la ASUS am reusit sa inteleg ce se intampla, desi nu intelegeam ce cauta acolo. Dar nici nu mai conta de ce... Ce aveam sa fac singura? Cum de nu trecea nimeni? Dar daca as fi plecat ar fi putut sa atace un om... Puteam sa sun pe cineva, dar cine m-ar fi crezut?

In lipsa de altceva incep: scroll, scroll, scroll... si ia uiteee: "Sunt sensibile la orice fel de sunete". Trebuie sa verific... nu? Si striiiig... Se pare ca se dezechilibreaza... Asta e! Inca o sarcina pentru EeePC 1101HA SeaShell . Deci... caut cea mai zgomotoasa melodie, dau sunetul la maxim si... sa vezi acum ploaie de pasari "mutante". Intr-o jumatate de ora toate pasarile erau la pamant si jumatate de cartier in jurul meu... Ia uite! Mai exista lume si pe aici...

Cred ca a fost cea mai buna fapta pe care am facut-o vreodata! Am salvat lumea... sau cel putin oamenii din Romania. Pentru asta am sa-i fiu intotdeauna recunoscatoare mititelului laptop de la ASUS (EeePC 1101HA) pentru ca de fapt... el a facut-o!

Un comentariu:

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!