sâmbătă, 12 decembrie 2009

Land Cruiser – o legenda Toyota

Se spune ca acum 56 de ani, pe cand tehnologia nu era la fel de avansata ca acum... iar o masina reprezenta un lux pentru majoritatea populatiei, un om nu foarte instarit, dar detinand cateva oi, pe numele sau Land Cruiser, de vreo 30 si ceva de ani, se afla pe "Muntele Sfant", numit astfel de catre localnici. De ce? Motivul nu se stie clar, dar se zvoneste ca acolo, pe o stanca, s-ar fi format imaginea Maicii Domnului, ca si in ziua de astazi se afla tot acolo, insa nu multi stiu de existenta minunii.

Acesta pazea oile... Ultima persoana care-l vazuse fusese sotia sa. Ii duse cate ceva de-ale gurii si pleca, intrucat totul era cat se poate de normal.
Eh bine, aceasta avea sa afle ca s-a inselat! A doua zi sotul sau era cu totul alt om... Ca un intelept! Avea ganduri mari! Oare ce se intamplase pe munte? Nimeni nu intelegea...

Land Cruiser a continuat sa uimeasca... si-a vandut oile, banii i-a investit in ceva mic, apoi urmatorii bani castigati i-a investit in altceva si tot asa... pana a pus bazele unei marci de masini numita, dupa fiica sa cea mica, Toyota!
Prima masina a fost creata chiar de el si a purtat numele Land Cruiser BJ (semnificand initialele unuia din copiii sai... altul decat fiica cea mica, evident). Era un vehicul pe benzina, 4×4, ce combina un motor specific unui camion de trei tone cu şasiul unei maşini mici.



Nimeni nu a inteles cum a reusit sa dea nastere unei masini, un om ca aceasta, tinand cont de faptul ca nu era nicidecum un... geniu. Daca stia sa scrie era bine... Dar asa a fost!

Mai tarziu, cand simtea ca i se apropie sfarsitul si-a luat fiul cel mare si un bun prieten al sau, ducandu-i pe "Muntele Sfant"... La fel, nimeni nu a aflat ce s-a intamplat acolo.

Cruiser a murit la cateva zile... Cu totii se gandeau ca nu o sa aiba cine sa-i duca mai departe visul. Dar se inselau! Cei doi, care au mers cu el pe "Muntele Sfant" au preluat afacerea, urmand sa o faca sa evolueze. Se zvonea ca au reusit pentru ca au fost doi acolo, fiecare a inteles ceva, apoi le-au pus cap la cap si astfel a iesit ceva mai bun decat prima oara si anume Land Cruiser serile 20-30, masini mult superioare primei...



In anii urmatori persoanele ce au fost conduse pe "Muntele Sfant" de un creator din familia Cruiser a dat nastere urmatoarelor modele. Astfel au aparut serile 40, 50, 60, 70, 80 si 90. Fiecare din aceste modele s-a remarcat prin ceva, iar cu aparitia fiecaruia Toyota a avut parte de o dezvoltare treptata, dar sigura!

La ceva timp dupa crearea seriei 90, un grup de aproximativ 10 oameni au mers pe "Muntele Sfant". Astfel ca 10 minti gandesc si inteleg mai bine decat una singura, a luat nastere masina zilelor noastre: seria Land Cruiser 100, supranumita de catre cunoscatori Regele 4×4.



Land Cruiser face parte din categoria maşinilor care au devenit o instituţie în timp! Se remarca printr-un motor turbodiesel D-4D de 3.0 litri, consum redus de combustibil (8,1 litri la suta de km), fiabilitate si calitatea ca nu este nevoie sa ne pierdem in detalii... Designul vorbeste de la sine!

...

Nici in ziua de azi nimeni in afara creatorilor Land Cruiser nu a aflat ce s-a intamplat pe "Muntele Sfant". Unii spun ca Fecioara Maria li s-a aratat acestor oameni, ca a fost mana lui Dumnezeu, altii sunt de parere ca "necuratul" si-a bagat coada. Oricum ar fi o legenda ca aceasta nu va fi uitata prea curand, nu va fi uitata niciodata. Va veni o vreme cand cu totii vor vorbi de ... "Land Cruiser – o legenda Toyota"!

3 comentarii:

  1. o paralela intre o meserie traditionala si Land Cruiser, cel putin original

    RăspundețiȘtergere
  2. Articolul tau ar merge de reclama, ca si explicatie de ce Dumnezeu a ajutat Tozoya sa fie cea mai tare:))

    RăspundețiȘtergere
  3. @dreampoet: Asta era ideea, dar nu stiu daca am reusit! :D

    @Iulia Mihai: Sa stii! :))

    RăspundețiȘtergere

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!