duminică, 13 decembrie 2009

Meniu pentru fiecare zi

Eh bine, proba numarul 53 din cadrul concursului SuperBlog, vine cu ocazia lansarii primei carti de bucate a indragitului maestru bucatar Horia Virlan (pe care il stim de la emisiunea "Cireasa de pe tort"- Prima TV) , intitulata: "Bucatele noastre. Carte de preparate mai mult sau mai puţin româneşti” . Lansarea a avut loc sambătă, 5 decembrie 2009, la orele 11, în incinta real,- Vitan.



"Cartea tine cont, pe cat se poate, de dieta secolului XXI, si este impartita in patru capitole, fiecarui capitol corespunzandu-i un anotimp. Ineditul acestei carti consta in prezentarea preparatelor (aproape fiecare preparat va fi insotit de cate o fotografie) si in faptul ca voi propune, la sfarsitul fiecarui capitol, cateva liste de meniu pentru evenimentele care se sarbatoresc in perioada respectiva", ne spune marele bucatar care mai tine sa precizeze ca "Este pigmentata (cartea) cu diferite comentarii referitoare la originea preparatelor si cu amintiri din cariera mea de bucatar. «Materiile prime» vor fi influentate de sezon si vor fi specifice pietei noastre, fara fite «high class»".
Cu siguranta aceasta carte vine ca o mana cereasca pentru toti bucatarii... amatori sau nu!

Sarcina mea este aceea de a-i propune lui Horia Virlan o reteta proprie si in ciuda faptului ca nu stiu cat de apreciata va fi initiativa mea ii voi propune (un fel de "cuvant inainte" pentru o astfel de carte):

MENIU PENTRU FIECARE ZI

Doua lingurinte de rabdare,
O ceasca de bunatate,
Patru lingurite de amabilitate
Si un pic de speranta...
O doza de credinta,
Adaugati ingaduinta,
Putina prudenta,
Cateva fire de simpatie,
Un manunchi din acea planta rara
Care se numeste omenie,
Condimentati totul cu bun simt,
Lasati sa coaca la foc mic
Si veti avea:
O ZI BUNA!

2 comentarii:

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!