duminică, 6 decembrie 2009

Poveste de dragoste din viitor...


Intr-o zi, cam peste 12-13 ani de acum incolo, cand totul va fi schimbat... nu neaparat in bine, dar schimbat. Cand poate, caile spre o cariera de succes nu vor mai fi ca acum, iar facultatea la inceput, iar mai apoi aceasta (cariera) vor deveni indispensabile pentru... castigarea existentei, o femeie cu chip de copil, ochi mari si par fin buclat (adica eu la 25-26 de ani), dar gandire poate prea matura pentru ceea ce este in... exterior, dovedeste ca a stiut aceste lucruri dintotdeauna, de mic copil. Trece de perioada facultatii, de perioada "incepatorului", iar acum (peste ani si ani) se poate numi o adevarata profesionista. O avocata de succes!

Incepe prin obtinerea unui loc intr-un barou cu avocati... renumiti, dar asta nu era de ajuns, avea aspiratii mult mai inalte. Fura meseria, se dovedeste a fi chiar talentata in ceea ce vrea sa faca si ajunge sus... foarte sus!
Timp de aproximativ 3 ani totul merge mai bine decat si-ar fi inchipuit vreodata, din acest punct de vedere, pentru ca nu avusese timp pentru a-si intemeia o familie. Nu era o familista convinsa neaparat, iar in momentul de fata avea cu totul alte prioritati... Se simtea bine, asa! Oricum, toate femeile de varsta sa o invidau pentru ceea ce era si ce facea...de ce ar fi vrut altceva? Nu vroia, insa inca nu stia ca Dumnezeu avea altceva pregatit pentru ea. Avea sa-i arate ce reprezinta cu adevarat fericirea si implinirea.

28 octombrie. O zi ca oricare alta in momentul de fata, insa aceasta zi ii trezeau tot felul de amintiri. Prima iubire! Primul sarut! Era o copila... Era o zi fericita pentru ea. Atat.
Ei bine, in aceasta zi urma sa intalneasca barbatul vietii sale, pentru care ar fi renuntat la tot. Un nou angajat, insa nu incepator, ci cu un statut mare inca de la inceput. Un barbat hotarat, un profesionist la fel ca si ea, dar cu o sclipire aparte in privire. Poate doar pentru ea, poate nu... Ajung sa lucreze impreuna. La inceput erau ca soarecele si pisica. Niciunul din ei nu suporta sa fie contrazis si se ajungea destul de des la adevarate lupte intre opinii, caractere. Nu se completau, erau la fel! Existau zile cand simteau ca se urasc din tot sufletul, altele in care acest sentiment disparea cu totul. Au tinut-o asa un timp, mai apoi, usor, usor si-au dat seama ca se iubesc, ca parca nu mai pot trai unul fara celalalt... Dar cine sa recunoasca? Ea, care era atat de mandra? El? Nu! Ambii stiau, cu totii stiau, dar orice apropiere intre ei doi ar fi insemnat o tradare a propriei persoane. Erau niste profesionisti! In primul rand, iar in al doilea, "sefa" nu ar fi acceptat niciodata o relatie intre doi angajati din cadrul baroului (si oricat de sus ar fi ajuns, tot angajati erau).

Pentru ea era o adevarata problema! Vroia sa fie cu el, dar nu putea... A spus ca va fi puternica! Ca va reusi sa invinga "tentatia"! Dar cum ar fi putut cand il vedea in fiecare zi, cand statea in fiecare zi atat de aproape de el incat ii putea simti respiratia...bataile inimii, cand toti cunoscutii ii spuneau sa renunte la prejudecatii...Nu putea! Dar... Nici cu el nu putea fi! Si-a dat demisia! A fost o decizie foarte grea...
Cand a auzit cele intamplate, barbatul... nu, nu a suferit, nu a simtit ca se cutremura cerul, cum ar fi trebuit... a fost fericit! Si-a dat si el demisia. A mers la ceea ce ar fi putut fi numita "viitoare sotie" i-a spus ca o iubeste, ca vrea sa fie cu ea! Ea... la fel! A fost minunat!

Peste aproximativ o saptamana a cerut-o de sotie, iar peste 2 saptamani s-au casatorit si au plecat in Franta. A fost o nunta de vis! Nici luna de miere nu a fost mai prejos. Au facut 4 copii, printre care 2 gemeni. Baieti. Semanau cu mama.
Stiu la ce va ganditi... nu i-a parut rau ca a renuntat la cariera? Nu! Si-au facut amandoi acolo un renume, cum nu ar fi reusit vreodata in tara unde nu aveau pe nimeni si nu simteau dorul nimanui... Erau o adevarata familie! Acum vedeau ce insemna sa te simti intr-adevar implinit! Aveau 4 comori, o cariera de succes si se aveau unul pe celalalt.

S-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea mea... scrisa pentru concursul SuperBlog, gazduit de PCNews, proba sponsorizata de Prooptiki Romania cu ocazia lansarii pe DVD si Blu-ray a comediei romantice “The Proposal” / “Vrei sa te insori cu mine?”, pe care chiar v-o recomand...

A... da! Si au trait fericiti pana la adanci batraneti!

4 comentarii:

  1. Offtopic, nu ştiu dacă ţi-am mai spus, dar îmi place skin-ul tău Photoshopist :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @Iulia Mihai: Mersi! Mie nu-mi place tipul scrisului... :D

    RăspundețiȘtergere
  3. offtopic: si mie imi place design-ul, iar motto-ul e de nota 10! ;)
    ontopic: Imi place cum gandesti :)!

    RăspundețiȘtergere

Ai o parere? Pozitiva,negativa? Nu conteaza! Spune-o!